sâmbătă, 15 august 2009

Festivalul National de Teatru Tanar Ideo Ideis 2009

Ideo Ideis este un festival care aduce in Alexandria, an de an, din 2006, peste 150 de liceeni din toata tara pentru a juca teatru.

Alexandria este un oras de provincie cu un destin tipic pentru Romania contemporana: o resedinta de judet fara cinematograf (de mai bine de 10 ani), un oras in care pana in 2005 nu mai calcase nici un spectacol de teatru de 15 ani.
IDEO IDEIS - COMPETITIA consta in reprezentarea spectacolelor pregatite de cele 9 trupe de liceeni, urmand ca la sfarsitul festivalului juriul sa ofere cele 11 premii.

ATELIERELE IDEO IDEIS sunt sustinute de actori profesionisti precum si de studenti in anii terminali la universitatile de teatru de la Bucuresti si Cluj. Ele au ca scop formarea tinerilor interesati de acest domeniu, oferindu-le totodata acestora posibilitatea de a impartasi cateva experiente cu adevarat importante despre ceea ce presupune arta actorului si regia de teatru. Pe langa aceste ateliere, Ideo ideis va gazdui o serie de seminarii si conferinte cu personalitati marcante ale teatrului romanesc .


Text- ideoidesis.ro

Un comentariu:

raisu spunea...

da .stiu. foarte tare!
la anu sa te vad acolo.
>:d<.