vineri, 17 septembrie 2010

Penultima ceainarie.

Ne apropiem de finalul sesiunii de ceainarii, si dupa o amiaza in...teresanta as spune, am de impartasit cateva opinii despre chestiunea care s-a discutat si nu numai. Ca de obicei am vorbit mult si prost, si aa, chiar am fost aprostrofata zilele astea intr-o discutie inflacarata de genul:
Eu: Si toata actiunea se concentreaza pe momentul in care societatea ajunge sa..
Profa: O poate opri cineva?
Eu: EXACT! Nimeni nu ii mai putea opri din mecanizarea necontrolata..
Profa: Nu nu, pe tine, te poate cineva opri?
Eu: M, scuze...


Da, si pe langa faptul ca am vorbit mult si prost am fost rautacioasa si am intrerupt non stop lumea din discursuri (scuze tuturor, in special lui Catalin, lui Adrian, lui Andrei, Sofiei, lui Iustin..)
Sper ca nu e prea tarziu sa constientizez si sa-mi cer iertare.


Legat de subiectul discutiei, adica anul 2012, am de punctat cateva lucruri esentiale. In primul rand, ca si Dumbledore care a asistat la regulile infiintarii Hogwarts, si eu am asistat la temele ceainariei, si am si propus cateva. Aceasta tema noua (pentru mine) mi s-a parut de la inceput o mare tampenie, sau cel putin ceva ce nu merita discutat sub nici o forma. Asa ca am fost reticenta in ceea ce priveste aceasta intalnire. Odata ce am intrat in miezul problemei, mi s-a parut totul si mai stupid. Nu mai am de zis decat, oameni buni, pregatiti-va voi spiritual pentru 2012, pentru ca nu sunteti pregatiti pentru ADEVAR, si nici o pregatire nu va va aduce ACOLO. Dar aveti sansa sa incercati, mereu aveti sansa sa incercati. Traiti intr-o mare iluzie, si mi-e teama ca o sa fie prea tarziu cand o sa realizati asta. Dar problema nu este asta, problema este ca incercati sa ne transmiteti si noua viziunile voastre sumbre (stupid incepe tot cu s) si am putea intra cu totii intr-o neliniste interioara. Bine ca ne pazim. Prin argumente si "piei!"


A doua chestiune care s-a atins - si se atinge de fiecare data- a fost problema religioasa. O sa fiu la fel de scurta, citandu-l pe Steinhardt: "Acesti oameni trebuie mai intai sa coboare din copaci, si apoi o sa vorbim cu ei." !!!


Spre final am anuntat niste proiecte, unul dintre ele este Terapia prin poezie, mai mult nu spun, gasiti totul in linkul de mai jos.

http://www.youtube.com/watch?v=8YEbnNdc0P0

Proiectul numarul doi este mai vechi, CriVain in varianta de CCS, va anunt cand si cum, dar sa stiti deocamdata ca se va face.


Proiectul numarul trei, exuviile, il las pe maestru sa vorbeasca mai mult despre asta...


Si cam atat mi-a ramas mie in minte. A fost o intalnire reusita, pentru ca eu numesc reusita o intalnire atunci cand se discuta foarte mult si se depasesc doua ore si inca am sta sa discutam. Vinerea viitoare incheiem cu un bal mascat, la care va invitam, chiar daca ati fost sau nu la ceainarie, sunteti bine veniti.

A fost scurt.

49 de comentarii:

Anonim spunea...

Pai sunt de acord cu tn...daca o sa vine 2012 si murim bine ...o sa vedem viata trecant in fata ..daca nu murim si mai bn ,ne continuam viata.Mie mi se pa r cum ai zis u stupin..adik cui ii pasa cum neram format si cand si s\ce ne va distruge.Frat deci e mai important cum ai fost creat sau cu ce scop ai fost creat.Mie imi pasa mai mult sa vad ce sa va intaampla in viata si nu cum au evoluat stra-stastar-star...-stra bunicii mei.Pur si simplu jma gandesc la ziua de maine,nu ai de acum 3 miliarde de an in urmqa,nu aia din 2012 care ne va ''rade'[' de pe fata pamantului,ci fix la ziua de maine.

Vizitatorul Nocturn spunea...

M-a trezit cineva cu noaptea in cap..mai aveam vreo doua ore de dormit dar fie..treaca de la mine,am inteles ca e un caz special..deci, am sa intru in paine..

Eu personal nu am fost la aceasta intalnire dar mi-am trimis spionul(da,da,stii bine ce spion, e acelasi ca si la Orage..)si mi-a spus ca tema discutiei a fost 2012.Am o oarecare banuiala ca aceasta tema(introdusa recent,in ciuda unor proteste ca nu ar fi fost asa, si fara aprobarea consiliului artistic) a aparut in urma unor influente din partea unei persoane venite cu doua intalniri in urma care ne-a prezentat cartonase colorate cu niste chestii scrise..nu mai stiu..ceva cu cunoasterea de sine..univers..destin..chestii grele, nu gluma.Ca sa revin la subiect!Spionul mi-a raportat ca tema cu pricina a fost total hilara(sunt de acord cu el) si ca nu s-a potrivit ca in cadrul unor intalniri de cultura si intre tineri care au lucruri mai importante de discutat sa abordam acest subiect care e mult mai la moda pe posturile de mondenitati.
Ce e 2012?E un trend, e ceva la moda, e cool sa discuti si va deveni un subiect expirat si uitat pe data de 1 ianuarie 2012.Dar nici o grija probabil sfarsitul lumii mult anuntat de vreo...multe ori pana acum in istorie, a tot pierdut trenul si ajunge la o data ulterioara anuntata in presa si televiziune(sau in vreun calendar descoperit recent al unei civilizatii pierdute) sau s-a plictisit pur si simplu de noi ca facem atata tam-tam pe seama lui si n-o sa mai vina deloc.Sac!:P

Draga Iulia..am auzit ca ai combatut ca de obicei insitinctele de primata si te felicit, ai avut alaturi si ajutoare din cate am inteles si ai deviat cursul discutiilor despre 2012 catre lucruri mai interesante si artistice, asa ca nu-ti fa griji ca ai vorbit mult si prost caci nu e asa.Dar cam e adevarat ca te opresti cam greu..spionul meu se cam chinuia sa-ti astampere avantul si i-am recomandat ca la intalnirea viitoare sa vina inarmat cu curele si sfori si la nevoie sa te lege.Pai ce sa fac daca esti de nestapanit si faci scandal?Mi-a facut placere sa-ti citesc postarea...se apropie miezul noptii,ma asteapta o noua "zi" de munca asa ca ma opresc aici.

,..,

nymph. spunea...

Pentru Iustin: Ceea ce am zis eu nu era faptul ca trebuie sa ne limitam la ziua de maine, ci mai degraba sa nu ne limitam deloc. Nici macar la 2012.

Pentru Vizitatorul meu obscur: Ah, si de data asta verificasem pe toata lumea, eram sigura ca nu ai spioni, dar se pare ca te-ai infiltrat ca de fiecare data. Da, tacerea este o virtute pe care o sa o invat in timp, dar ieri efectiv nu m-am putut abtine, ce se discuta acolo era strigator la cer! Nu stiu, mai ales cand deviem la o discutie religioasa, si se mai spun trasnaile care se spun, nu ma pot abtine. Si nici Catalin (pe care il astepti sa comenteze aici) nu s-a putut abtine.. Speram ca acele creaturi enervante sa nu ne mai tulbure linistea.

Vizitatorul Nocturn spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Unknown spunea...

a fost o experienta minunata pentru mine aceasta ceainarie-cafenea-club...mi-a placut de minune sa intalnesc tineri care cu adevarat stiu sa vorbeasca si-si asuma responsabilitatea pentru ceea ce spun.sper sa ne mai vedem intrucat mi-ar crea o deosebita placere...in ceea ce priveste 2012 cred ca am vorbit destul la ultima intalnire...tot ce sper este ca Raluca sa se fi dumirit si sper ca am reusit noi cei de acolo sa o punem pe ganduri sa-i dam de lucru si sa o .

nymph. spunea...

Catalin... sa o ce?...
Da, din cate am inteles o sa continuam proiectul chiar daca vara s-a terminat. Tinem legatura oricum.

Astept parerea lui Adrian care s-a pierdut in tramvai.

Not only in my soul spunea...

Da Iulia m-am pierdut ieri in tramvaiul amintirilor care zburau cu o viteza ametitoare,

Din cand in cand el mai piposea cateva secunde asupra unei amintiri din vara asta.

Pt cateva secunde s*a oprit si la intalnirea de ieri care....

A fost interesanta cel putin din punctul meu de vedere care sunt si voi fi un ecologist convins.

pt mn 2012 nu inseamna neaparat sfarsitul lumii ci doar o tranzitie pr care cu toti vom fi nevoiti sa o facem.

Deja se fac multe experimente pt a opri stoparea resurselor "apa uscata" fiind una dintre el

Ea nu va fi neaparat de baut ci mai mult pt industria chimica si farmaceutica, dar asta e alta poveste.

Am stat si am obs cum majoritatea dintre voi va pierdeati in detalii precum explodarea pamantului sfarsitul lumii si astea... unii din voi prin comentariile voastre au reusit chiar sa ma plicitisesca si cand v-ati intors IAR la religie sa ma enervati.

Facem ce facem si tot ajungem acolo:-S

Oricum am la un momendat pe fond de oboseala combinat cu cel de foame am reusit sa ma enervez datorita intreruperilor evidente (Iulia te scz..poate si catalin ar trebui sa isi ceara scz ;) si am rabufnit fiind ironic si chiar pe alocuri grosolan

PARERE PERSONALA : nu cred ca va fi sfarsitul lumii in 2012 ci in 2251 (teorie proprie) iar schimbarile politice, militare si religioase se vor intensifica o data cu trecerea timpului.

Ramane sa vedem ce va fi in viitor pana atunci ne avand altceva decat sa traiesc prezentul

Va salut respectuos,
Adrian Marin

nymph. spunea...

Salut Adriane, fericiti de oaspeti!
Stiu ca te-a dezamagit devierea discutiei, dar stii bine ca nu puteam sa rezist cand mi s-a pus intrebarea existentiala "cum crezi tu ca s-a format universul?"
Si Catalin spune bine ce spune, si cu toate ca ne-am intrerupt unii pe altii pana la urma luptam pentru acelasi scop. Nu cred ca erai nici tu de acord cu domnisoara. (sau erai?..)

In alta ordine de idei, va anunt ca va interveni in curand Vizitatorul meu cu niste informatii incendiare as spune, despre eroarea in care s-a aflat Raluca. (si inca se afla)
Ceva in legatura cu adevaratii oameni de stiinta! Asa ca tineti aproape!

Vizitatorul Nocturn spunea...

Multumesc Iulia, preiau eu de aici.Buna seara sau buna dimineata(dupa caz) doamnelor si domnilor!

Dupa cum stiti,voi cei care ati participat la ultima intalnire a ceainariei,domnisoara Raluca ne-a prezentat un domn de pe youtube care facea o pseudo-demonstratie despre..n-am inteles exact despre ce dar era ceva cu 2012.Dar nu despre asta e vorba.E vorba despre autoritatea acelui domn in a face genul asta de afirmatii si teorii.Ratiunea si bunul-simt au facut-o pe Iulia sa-si puna pe drept intrebarea(cu voce tare) cine e acest domn si daca tot vorbeste despre fizica si alte lucruri stiintifice e un om de stiinta?Dar saraca Iulia, "nepregatita" cum era, a fost luata prin surprindere nestiind ca David Wilcock ESTE un om de stiinta(sau cel putin asa a sustinut Raluca).Rumoare.Oamenii de stiinta s-au plictisit atat de mult incat n-au altceva ce face decat sa fabuleze pe tema unei constiinte colective universale...?Sau ceva in genul?Ca eu tot n-am inteles despre ce e vorba..Insa in urma unor investigatii am descoperit ca munca domnului Wilcock nu are nimic de-a face cu stiinta ci e "a lecturer and filmmaker based in Los Angeles, California".Nu e nevoie de traducere.Inca ceva..se crede reincarnarea unui clarvazator cunoscut,Edgar Cayce, mort in 1945.(hmmm) Pai..nu stiu altii cum sunt dar eu cam am ceva suspiciuni in privinta acestui domn Wilcock,care NU e un om de stiinta desi am fost dusi in eroare in cadrul intalnirii.Dar adevarul iese intotdeauna la lumina.Intotdeauna.Imi amintesc cum acum cativa ani Dan Brown si ale lui teorii(despre viata lui Iisus) au facut senzatie in toata lumea.Acum nu e Brown ci Wilcock si altii ca el.E doar senzatie, e doar titlu de prima pagina, e doar manipulare,e doar ratacire.

Evident sunt multe lucruri despre care inca mai avem de invatat, atat in stiinta cat si in spiritualitate si ma bazez mereu pe un "bun-simt" interior care ne ajuta sa distingem lucrurile esentiale de cele de umplutura.Din lista mea de modele de urmat in viata nu am gasit pe nimeni care sa aiba ceva in comun cu preocupari de genul celor pe care le are David Wilcock.In consecinta nici eu nu am nimic in comun cu acest domn.
S-a mai zis la aceasta intalnire ca Einstein ar fi gresit pe acolo niste calcule si treaba asta se stie si se mediatizeaza.Am cautat si eu astfel de informatii dar nu le-am gasit...ciudat lucru.

Un sfat:Sa nu ne lasam furati de senzational si idei fermecatoare.De cele mai multe ori se vor dovedi miraje.Cu cat avem un filtru spiritual si rational mai fin cu atat avem mai multa intelepciune.

In incheiere va spun ca pana la urma fiecare e liber sa creada ce si in ce vrea dupa cum ii dicteaza interiorul dar e bine sa ne asiguram ca nu ne aflam intr-o eroare.

Toate cele bune tuturor!
,..,

nymph. spunea...

Extraordinar! Oameni buni, (stati asa ca o sa lesin de ras), oameni buni, nu stiu cum si in ce fel, dar indrumati-o pe domnisoara spre blogul meu, sa vedem ce sursea avut dansa cand a vorbit cu atat de mult tact despre profesionalismul "oamenilor de stiinta".
E ciudat cum atunci cand contrazici pe cineva, incearca sa-si intareasca ideile cu niste minciuni.


Mersi Vizitatorule, mereu voi putea conta pe tine! Poate cine stie, in curand vom putea sa stam impreuna la masa fara sa ne mai ascundem!

Bafta!

Brilicious salad spunea...

Bine le mai spune Oaspetele Intunecat oricine ar fi el .2012 si tot acest bullshit = risipa de timp si energie pentru amaratii care chiar cred in asa ceva.Noi ceilalti avem chestii mult mai importante cu care sa ne batem capul.Cat despre ultima intalnire de la cafenea... mi-a placut la nebunie sa disec termite ,sa mananc mere cu Iulia si sa nu uit de Terapia prin poezie.Chiar m-a emotionat.Felicitari tatalui tau in primul rand,lui Cipsi Gyspy pentru ca a editat filmuletele(muzica de pe fundal foarte faina-daca e facuta de el atunci chiar ai dreptate-face muzica misto…sa-mi trimiti :>)si tie pentru ca esti un om frumos si penca te iubesc.
Creativitate si inspiratie,
Bri.

nymph. spunea...

Mandalu, azi am improv si maine trioul ucigator - m,f,c.
Of! Mersi mersi>:D<

Unknown spunea...

conerversatia bazata pe replicile,spun eu acide,prin intermediul comentariilor mi se pare putin malitioasa drepet pt care imi e teama ca domnisoara Raluca sa nu se simta pusa la zid.
in legatura cu ceea ce a scris "Vizitatorul Nocturn" pot spune doua vorbe:
- unde este multa minte este si prostie
-cred si sustin ca am facut bine cand am marturisit clar "nu cred in afirmatia aceasta(despre Einstein)".
niciodata nu ma va convinge cineva ca negrul e cu adevarat negru daca eu nu simt acst lucru.se poate chinui sa ma convinga cu argumente stiintifice,filozifice,istorice,morale,"bisericesti"daca intuitia mea spune NU ESTE ASA eu nu cred.niciodata intuitia nu a dat gres drept pt care am incredere in ea(atata vreme cat nu imi incalca principiile si moralitatea)
Amin.
...***Iulia doream sa scriu in comentariul anterior : "sa o aducem pe calea cea buna" sau dreapta,cum crede fiecare de cuviinta.

nymph. spunea...

Catalin, atentie, m-am ocupat special ca Raluca sa fie pusa in tema cu discutiile de pe blog. Si pana la urma nu are de ce sa fie deranjata, tot ce facem este ca-i aratam ca ne-a oferit informatii eronate. Avem dreptul la informatie corecta, ca orice om.
Si o alta chestie, ma gandeam, undeva in timpul discutiei ea a spus ca simte lucruri anormale, dar in fine, nu a reusit sa spuna ce anume.
DIn experienta, lectura si nu numai, adevaratii "simtatori" de lucruri speciale, nu au afirmat niciodata aceasta, asa cum a facut ea. :)

cuanamar spunea...

la mine e tarziu.. si sunt obosita.. dar am zis sa las un comment desi nu simt nevoia sa ma explic sau sa explic ce a incercat sora mea sa va prezinte. nu am fost la intalnire asa ca nu stiu exact cum a decurs. am inteles ca total haotic, fara dorinta de a integra informatie noua, relevanta. In primul rand draga Iulia, stilul asta zeflemitor/caustic ... etc. nu se potriveste cu subiectul. E f. usor sa "scuipi" fara sa cunosti despre ce e vorba... faptul ca citezi din Reinhardt sau altceva imi arata nevoia ta disperata de a gasi validare in asa zise "valori standard intelectuale" care nu sunt altceva decat capcane pentru minte. Esti inteligenta dar nu ai trait prea multe ca sa intelegi si "altceva"... Cum spuneam nu stiu ce a incercat Raluca sa va impartaseasca...iar cuvintele si oratorica are not her strong points. Eu ma aflu pe cararea asta de 22 de ani(aveam 8 ani atunci...)nu intentionez sa dezvolt pe tema calatoriei mele proprii si a lucrurilor/experientelor care au marcat anumite etape de intelegere, etc. Pentru asta stau la dispozitie in privat sau cand nu sunt asa de obosita si cu multe pe cap... Back to 2012,ca de aici a pornit problema, to make a long story short, 2012 e un prag energetic, care se traduce prin diverse experiente in matrice(this reality). E vorba de o masa critica care se atinge si care implica anumite schimbari de natura fizica, spirituala etc. Legat de scenarii de doom and gloom, well se intampla toate in acelasi timp.look around.... the thrick is, what do you choose? noi creeam ceea ce se vede. Nu stiu daca e cazul sa iti explic ca e deja dovedit stiintific ca thoughts create reality....tot ce faci, gandesti, spui,simti iti alcatuieste propria varianta despre ce traiesti ca experienta despre ceva. Mai mult ca niciodata acum , din cauza accelerarii vibratiei, vezi in jurul tau schimbari radicale de natura personala, sociala, atat rau cat si bun la extreme. In ceea ce te priveste esti libera sa crezi ce vrei, numai ca indiferent de asta, constienta sau nu de anumite "lucruri/schimbari/fenomene...etc" va trebui sa te confrunti cu ceea ce unii numesc "your shadow". Desi articolul tau ma incita cumva la violenta verbala, stiu ca nu te-ar ajuta cu nimic sa iti plasez si eu un "piei" sau alte bunatati din astea, ci doar sa fiu cat se poate de elocventa si sa fac lumina unde ai nevoie...
seara buna

nymph. spunea...

Ca deobicei raspunsul venit din partea Ralucai (sau ma rog, al surorii ei) este total pe dinafara subiectului pe care l-am abordat eu. Asa ca tin sa precizez again (and again...) ce am vrut sa eu transmit de fapt. Am inteles ca unii oameni simt anumite lucruri, si se afla pe carari laturalnice, si nu ii comdamn deloc. Dimpotriva, eu am modele in viata care candva au fost tot pe cai de genul asta, (si as putea sa dau exemple, maicuta Gena care jumatate din viata ei a facut yoga si a simtit ca asta este adevarul, pana cand a ajuns inevitabil la concluziile reale). Unora le trebuie astfel de (le spun eu) rataciri.. Si tatal meu a avut rataciri, nu am nici o problema cu asta. O inteleg pe Raluca si tot ce crede ca simte si vede si asa mai departe. Dar! De aici si pana la a vorbi si altora si a le spune ca aceasta este calea, asta trebuie sa simtim si sa credem este o cale lunga. In primul rand s-a dovedit ca majoritatea informatiilor pe care ni le-a dat erau eronate.
In legatura cu "the secret", da, chiar cred ca gandurile noastre influenteaza realitatea in care traim. Dar ma intreb care dintre noi o influenteaza negativ... Am spus asta si acolo.
Cat despre modul meu de a ma exprima, eram absolut sigura ca va fi un motiv inclus in demonstratia "inferioritatii mele". Nu o sa-l schimb, este modul in care imi exprim nemultumirile, si este exact ceea ce cred despre voi si multi altii ca voi. Salutare!

cuanamar spunea...

reply la reply....atunci fi fericita ca nu esti ratacita ca unii din noi...enjoy the caustic side of life... by the way exemplul cu maicuta Gena (compilatie de personaje..) very lame. Si ultima chestie, nu "inferioritatea" ta era in discutie.... cum spuneam evident tu nu esti "ratacita" deci nu ai cum sa intelegi ratacitii, chiar daca spui ca ai fost si tu "ratacita". Raspunsul tau, concluziile tale sunt ale unui om care inca mai vrea sa mai sufere... therefore be my guest!!! Namaste!!!

Vizitatorul Nocturn spunea...

Cuanamar si dragi cititori,
Va supun la un efort de lectura dar simt nevoia sa fac niste precizari extinse.Pentru o mai usoara lectura am sa impart acest comentariu in doua parti.
Sa nu ajungem la violenta verbala!Articolul Iuliei, pe care o cunosc de foarte mult timp si cu care impartasesc o punte sufleteasca ,contine un ton ironic evident.Insa acest lucru nu e deloc neobisnuit sau nefiresc.Ironia afisata de Iulia nu este una de bascalie,nu e de mistocareala si nici de jignire.Poate ai tras aceasta concluzie din acel citat nu din,tin sa te corectez, Reinhardt ci Steinhardt.Steinhardt e unul din modelele mele de viata.Un model spiritual.Nu stiu daca ai citit ceva din el dar ti-l recomand.Daca te intereseaza poti incepe cu “Jurnalul fericirii”,desi banuiesc ca relatia ta cu Divinitatea nu e una tocmai buna…adica ai alte concepte si drumuri fata de cele strict ortodoxe.Spun asta pentru ca aceasta carte impartaseste experiente spirituale la nivel inalt traite de autor dar sunt intr-o stransa relatie cu Dumnezeu.Raluca spunea ca nu prea e cu credinta deci presupun ca nici tu.Acel citat nu e indreptat impotriva Ralucai ci impotriva unor atitudini.Raluca a incercat sa ne prezinte niste lucruri care se bazeaza mult prea mult pe niste speculatii.Desi cei de la intalnire au incercat sa ceara argumente si explicatii acestea nu prea au venit sau au incetosate.Chiar si comentariul tau e cam ambiguu:” 2012 e un prag energetic, care se traduce prin diverse experiente in matrice(this reality). E vorba de o masa critica care se atinge si care implica anumite schimbari de natura fizica, spirituala etc. Legat de scenarii de doom and gloom, well se intampla toate in acelasi timp.look around.... the thrick is, what do you choose? noi creeam ceea ce se vede. Nu stiu daca e cazul sa iti explic ca e deja dovedit stiintific ca thoughts create reality...” Cum explici lucrurile astea?Plus ca am avut parte de informatii eronate.De multe ori se face abuz de cuvinte si multi dintre noi,din pacate, ingurgitam tot ce ni se da.Domnul din filmulete folosea des sintagma pe care si tu ai folosit-o “e dovedit stiintific”.Daca e dovedit atunci sa mergem la sursa sau sa ni se dea informatiile.Ce fac oamenii de stiinta?Sa ni le ofere daca exista.Vreau o lista cu oameni de stiinta a caror parere conteaza in comunitatea stiintifica si care adera la astfel de idei.Eu personal sunt un pasionat atat de spiritualitate cat si de stiinta.Din punctul asta de vedere nu am primit niciodata astfel de informatii pe caile pe care EU le consider demne de luat in seama.Aceste lucruri provin in mare parte din zone de religie si stiinta alternativa, ezoterism …zone cu care eu nu am nimic in comun.Evident ca acest gen de prezentari pe care le-am urmarit la intalnire au un procent variabil de la caz la caz de informatie corecta si stiintifica.Dar e obligatoriu acest lucru.Nu poti manipula chiar asa din senin.Faptul ca e o manipulare sau o ratacire e doar o parere personala.Dar argumentele prezentate de mine cred ca sunt decente.Exista un punct unde intervine credinta personala(nu neaparat de ordin religios) peste care daca trecem comunicarea intre noi devine imposibila, pentru ca sunt lucruri multe prea intime,prea personale si care nu pot fi argumentate rational, in sprijinul carora nu putem aduce dovezi de ordin material.Asa cum nici eu nu pot argumenta rational existenta lui Dumnezeu.Sau cel putin rational in sensul comun.

cuanamar spunea...

Vizitatorului Nocturn,
legat de argumente stiintifice, bineinteles ca poti afla din nenumarate surse. Cauta si vei gasi, nu am sa ma obosesc sa te "manipulez". Mai ales ca dupa cum afirmai aderi la o structura "ortodoxa" de gandire (whatever that may be). Daca scurta mea introducere (in a nut shell) despre 2012 este vaga si ceea ce ai perceput in urma prezentarii( again haoitica din ce stiu eu...)e manipulator si contravine sistemului tau de credinte, atunci mesajul meu e acelasi ca si pentru Iulia. Nu ma intereseaza pozitii de inferioritate, superioritate, fiindca asta inseamna sa ne jucam in dual care e un filtru dupa care functioneaza aceasta realitate 3D. De aia majoritatea au probleme sa se rupa de SISTEM fiindca ei inca cred ca esti your job, your car, your look, your thoughts and your belief system. Eu cred in All THAT IS and that cannot be named,labed, categorized in anywayyyy. Adica mai Star War like, in the force which is neutral. Cum spuneam nu am cum sa impartasesc 22 de ani de cautari, experiente(care la momentele respective unele au fost insotite de dovezi fizice/materiale) pe un blog in care din start opinia mea si a celor ca mine e outrageous, neortodoxa, si in cel mai bun caz vaga. aici e un loc unde cei care vor sa isi exerseze logica bazata pe ratiune pura, si pe un sistem de credinte si valori inchis. Nu stiu ce altceva ar mai fi de spus, fara a intra in violente verbale...care chiar nu ma intereseaza...

nymph. spunea...

Nu stiu daca v-am mai pus, pasiunea mea este teatrul. Chiar in prima intalnire cu Raluca mi-a dat un exemplu de personaj extraordinar! Pentru ca a vorbit 20 de minute FARA sa aiba nici un subiect! Si ma gandeam, cum naiba sa vorbesti 20 de minute si sa nu ai intr-adevar nici un subiect?! Dar face evident parte din sfera voastra de realitati. Uite vezi, aici e problema, cautati ceva nedefinit si... in fine, nu mai vorbesc de rataciri ca am observat ca sunt prost intelese. O alta problema. Concluziile mele sunt ale unui om care inca mai vrea sa sufere?
What? De unde si pana unde? E tocmai invers. Si comparatia cu maicuta very lame? Ba, macar e mai buna decat omul fals de stiinta. Ea macar este un personaj care a existat si a facut ceea ce am spus. Dovezile da, nu se gasesc printre oameni ca voi.. dar sunt sigura ca le veti gasi daca le veti cauta. Si faza cu toate sunt atestate stiintific dar mai bine cauta-le tu ca nu vreau sa te manipulez... ok, ok, stiu ca simtit lucruri anormale DAR nu o sa ni le spuneti pentru ca (citez din Raluca): "Nu o sa ma credeti!", dar daca tot aveti informatiile stiintifice datini-le odata si nu ne mai luati cu "cautati si voi" ca din cate se pare nu am gasit nimic, ba dimpotriva, am gasit niste minciuni la mijloc. Creierul uman este ceva de genul: vezi pe cineva care spune ceva, (indiferent daca este sau nu initiat in acel ceva) ti se pare foarte tare si il arati si celorlalti. Iar la intrebarea care evident ti se pune, cine este acel cineva, instinctual tii sa-l aperi cu raspunsul : om de stiinta!!!!
Dar nu asta este problema mea, Raluca putea sa ni-l prezinte asa cum este, sa ne arate ce simte si ce vede, sa ne explice ca mai este si altceva, si la acel altceva se gandesc niste oameni si vor sa o exprime. Dar nu sa ni-l introduca drept om de stiinta si sa ne impuna ca asa stau lucrurile!


Si... mi se pare mie sau.. limbajul intepator a venit din partea surorii Ralucai de data asta? Sau ...nu?
"Nu stiu ce altceva ar mai fi de spus, fara a intra in violente verbale..."
Ouch.. uite eu inca am multe de spus fara violente verbale, dar se pare ca tu ai nevoie de autoaparare de genul asta. Pacat. Salut!

Vizitatorul Nocturn spunea...

Part deux!

Din cauze necunoscute a doua parte a comentariului meu nu a mai aparut.Incerc sa reproduc aici ce scriam..sa-mi aduc aminte..

Spuneai ca 2012 e un prag energetic.Cine spune asta?Si pe ce anume isi intemeiaza parerea?Revenind la ironii,Raluca insasi a avut o reactie ironica la adresa noastra(un zambet ironic mai precis) atunci cand a observat un oarecare dezinteres fata de cele prezentate.Dar cum sa avem interes cand cineva pur si simplu vine cu niste filmulete despre care poate unii dintre noi nu stiau nimic, nu aveau minimele cunostinte despre subiect.Si fara o alta introducere Raluca vrea sa ne prezinte parerile pe care le impartaseste ale acelui domn.Apoi Iulia a cedat momentat pe drept in fata Ralucai care sustinea cu tarie ca Wilcock ESTE un om de stiinta.Din bun-simt Iulia si-a asumat pozitia de om neinformat.Dar lucrurile s-au schimbat ulterior cand am aflat ca de fapt Raluca a gresit.In atfel de cazuri e normal sa intervina o ironie si sa acordam credibilitate unei persoane care nu furnizeaza informatii corecte.Cu totii ne aflam uneori in momente de eroare rationala sau spirituala.Raluca nu trebuie sa se simta prost sau pusa la zid datorita unor atentionari care se leaga de abordarea ei asupra subiectului.Inca ceva..Raluca a prezentat totul ca fiind un fel de adevar absolut pe cand Iulia a argumentat clar in opinii ca mai bine e sa formulam "eu cred ca", "parerea mea e ca.." etc astfel neincercand sa invadam opinia celuilalt si neavand pretentii de atotstiutor.Raluca e binevenita la intalniri si nimeni nu are nimic personal cu ea dar a avut o abordare gresita si am aratat de ce.
Revin iar la ironii pe care nici tu nu le poti evita(ca sa vezi ca sunt firesti).Mi se pare ca pui la indoiala fericirea Iuliei, spui ca sufera si sufera pentru "ingustimea" mintii si a "neexperimentarii" pe care o are in fata "informatiilor noi".De unde stii ca sufera?Nu crezi ca arunci niste concluzii pripite?Nu crezi ca etichetezi mult prea usor?Iulia are o gandire profunda si matura pe care rar am intalnit-o chiar si la persoane adulte.Este parerea mea.Poate fi si a ta daca ai s-o cunosti.Inchei aici.

Armonie si fericire tuturor!

cuanamar spunea...

Promit e ultimul comentariu aici
Reply la ultimile 2 commenturi(Iulia si Vizitatorul necunoscut-presupun boyfriendul Iuliei). Dragilor, evident lucrurile se inging in directia gresita. Cum spuneam nu ma intereseaza inferioritatea sau superioritatea cuiva fata de altcineva. Repet pentru a nu stiu cata oara nu am fost la eveniment si deci nu stiu cum au decurs lucrurile. Intentia Ralucai era de a impartasi niste informatii referitoare la niste schimbari care se intampla ORICUM indiferent de cum priveste fiecare lucrurile. Legat de violenta verbala... nu incerc sa ma apar, nu am pornit eu subiectul sau aversiunea fata de el. Legat de profunzimea Iuliei, nu ma indoiesc, nu e singura persoana profunda who has walk the earth...
Ce este evident legat de amandoi e ca sustineti un sistem de gandire inchis (de ce spun asta? findca e bazat pe dualitate si valori tipic intelectualului quite rigid ca sa nu zic rigid)
Legat de suferinta now... cand vorbesc de suferinta ma refer la faptul ca datorita sistemului inchis bazat pe dualitate care produce in planul fizic experiente care produc durere/suferinta/etc...cred ca nu avem destule cuvinte sa descriem toate aceste experiente. durerea suferinta nu sunt doar acele experiente care te fac sa plangi, urli etc. ci si acelea care nu iti permit sa iti exprimi adevarata ta natura care e dincolo de acest sistem. Ce e interesant ca cel mai deschis dintre voi e Vizitatorul Nocturn(adica prietenul Iuliei)care cumva imi intelege discursul si reuseste sa discearna ca nu ma intereseaza sa fiu caustica si zeflemitoare si nici sa castig puncte sau note in fata cuiva cum simt ca doreste Iulia. Asa cum Iulia e considerata in cercul vostru de prieteni profunda, asa sunt si eu in cercul meu de prieteni si neprieteni. Si nu numai asta dar am ajutat oameni sa isi schimbe destinul cararea.Am adus lumina in multe vieti, mentionez asta fiindca vad ca aici altarul acesta (blogul) e dedicat Iuliei(no problem with that). In rest sincer va doresc la amandoi numai bine si distractie placuta in aventura descoperii de sine si nu numai!!! It's all about joy!

nymph. spunea...

Ah, eu atotputernica IULIA ar trebui sa te trimit direct in iad, pentru ca te-ai incumetat sa-mi pangaresti altarul! Care era dedicat MIE si numai MIE! Hahahahahaa, feriti-va, voi, necrednciosiloooorrr!! uuu!!
:))))) Nu, zau, chiar era pe bune faza cu altarul? Si cu boyfriendul? Si cu castigatul de puncte sau de note sau nu stiu ce? Aici am ajuns? Tu-i mama masii de treaba, nu are voie omu' sa fie critic in tara asta! Pen' ca vrea sa para mare si tare! Si daca ma enervati imi chem pretenii care ma considera profunda si o sa va plesneasca pentru totdeauna cu argumentele despre maretia mea cea mare! Maretia mea cea mare!
O sa zici ca sunt ironica si folosesc limbaj nu-stiu-cum, dar ma, pe bune, cum dracu sa iau replicile tale intepatoare decat in gluma, pen' ca suntem oameni cu simtul oumorului.
Vizitatorule, pentru ca acum esti boyfriendul meu, iti multumesc pentru colaborare, esti si mai deschis decat mine, dar din pacate amandoi suntem inchisi si vom suferi toata viata! Ne vedem la un vin fiert sa ne inecam amarul!
Acuma, as vrea sa repet ceva ce i-am spus si Ralucai, si apoi mai gandeste-te cine este mai inchis.
Raluca folosea expresii cu vebre de genul "se intampla, asa este, veti vedea ca, totul va duce la, eeetc."
Pe cand Catalin, EU(cu litere mari pentru ca scriu pe altarul meu) "eu cred ca se va intampla, eu simt ca asa este, poate veti vedea ca, cred ca totul va duce la...."
Ei.. trage tu o concluzie!

Ieeei, inca 10 puncte in plus pentru fantastica IULIA! Aplauze!

Vizitatorul Nocturn spunea...

Iar in doua parti..

O sa incep prin a spune ca treaba cu altarul e exagerata si chiar nu-si avea locul.De unde si pana unde altar?Altar dedicat Iuliei?Sa stii ca nu suntem o secta..si n-a zis nimeni ca Iulia e singura persoana "profunda who has walk the earth..."..nici ea si nimeni altcineva de pe aici nu-si asuma acesta pozitie de guru.Daca o sa "rasfoiesti" blogul o sa vezi temele de discutie si subiectele abordate si pe unde am mai comentat o sa recunosti stilul meu sugubat si uneori,daca a fost cazul,ironic(asta ca sa nu crezi ca sunt ironic in mod special cu tine sau Raluca).

Acum..observand ca nu reusim sa ne sincronizam la aceeasi unda, macar in parte, cred ca e mai bine sa incheiem subiectul aducand unele precizari lamuritoare sper eu.

Problemele si scepticitatea noastra a pornit de la faptul ca Raluca s-a aflat intr-o eroare de informatie si nu o banuiesc de rea-intentie,poate s-a informat gresit si nu-i taie nimeni capul, nu e nici o problema, din punctul meu de vedere.Am inteles ca a venit cam nepregatita la intalnire si s-a grabit sa ne impartaseasca niste informatii care necesitau o mai mare pregatire si punere in tema.Aceasta abordare a fost gresita.Noi am cerut apoi informatii dar suntem trimisi de tine sa le cautam singuri.Eu zic ca nu asa iti promovezi produsul.Mai ales cand se tot spune ca "s-a dovedit stiintific".Eu am cautat in locurile si sursele pe care le consider sigure si valabile conform cu principiile mele de viata.Daca vrei sa ma atragi intr-o zona pe care eu n-o consider interesanta atunci e treaba ta sa faci efortul sa ma convingi macar sa arunc o privire dar macar trebuie sa-mi arati unde.

Legat de subiect in sine nu mai are rost sa discutam caci e clar ca e vorba de o alegere personala care nu e nevoie sa se supuna unei justificari sau explicatii insistente din partea noastra.Am mai spus ca de la un punct in sus nu mai are rost sa continuam.

Vizitatorul Nocturn spunea...

Part deux!

Revin la aceste adevaruri pe care sunteti absolut sigure.Eu cred ca e mai cuminte sa nu te hazardezi si sa spui ca facem parte dintr-un sistem inchis.Daca nu traiesti in sistemul ales de mine nu ai de unde sti cat de inchis sau deschis e.Poti doar specula si argumenta pana la un punct.Atat.Mai departe e intelep sa-mi accepti fericirea si libertatea pe care sustin ca le-am castigat.Si sunt mandru sa spun ca traiesc intr-un dublu sistem de dualitate care imi paveaza drumul catre fericire.Si nu inteleg ce inseamna valori tipic/standard intelectuale.Aici chiar se poate porni o discutie si de data asta spun sigur ca asa ceva nu exista.Ce-i asta valori standard intelectuale?Chiar nu inteleg..Dar nu are rost sa intram in subiect.Legat de suferinta...de unde stii cat si cum suferim?De unde stii ca nu imi exprim adevarata natura?Eu sau Iulia..sau altcineva care adevara la acelasi sistem ales de noi.De asta am tot spus..mi se pare ca se arunca pur si simplu niste idei rumegate doar la suprafata, superficiale..si daca cer argumente..nu prea vin sau sunt ambigue.N-ai de unde sti ce simt, cum simt...e valabil si in cazul tau..nu stiu ce te-a facut sa alegi acest drum, dar chiar daca eu consider ca e gresit mai mult decat sa spun asta nu pot face.E alegerea ta si daca la momentul asta asta te face sa te simti implinita...n-am ce sa spun prea multe.Putem discuta, pot sa-ti spun de ce consider ca e gresit..dar toate astea pana la un punct, dupa aceea trebuie sa iti respect libertatea alegerii tale.Si ti-o respect.Numai ca eu nu spun tare si raspicat ca faci parte dintr-un sistem inchis sau ca nu esti fericita si suferi..

In incheiere repet faptul ca nimeni nu are nimic cu Raluca personal si ca n-are motive sa se simta pusa la zid si e asteptata in continuare la intalnirile ce vor urma.Chiar nu-mi doresc sa ramana cineva cu un gust amar in urma acestor schimburi de comentarii.Pana la urma vrem doar sa ne luminam si asta conteaza cel mai mult.

Draga Iulia...acum ca realatia ne-a fost descoperita presupun ca putem merge linistiti intr-un loc public sa bem acel vin fiert...si o tarie.Fac eu cinste!Stabilim noi cand si unde...

Toate cele bune tuturor!

P.S. pt Not only in my soul..2251?Nu vrei sa ne impartasesti putin?Mai ales daca e teorie personala..eu chiar sunt curios.

Anonim spunea...

Iulia,ai postate articole interesante .. insa cred ca de data aceasta ai exagerat cu fata asta Raluca ( stiu nu esti singura ,si concluzionez din comentariile citite caci nu am fost la ceainarie ).
E adevarat ca tema 2012 nu e o poblema care necesita timpul si interventia unul adolescent (care ar trebui sa traiasca fiecare clipa fara sa filozofeze..dar sa contientizeze asupra faptelor sale )ci tratata ca o simpla curiozitate in ceea ce priveste viitorul.
Insa atitudinea fata de Raluca este cea de genul:´´NOI AVEM DREPTATE, CA NOI TREBUIE SA GANDESTI CA ALTFEL NU TE MAI ACCEPTAM´´...atitudine gresita caci nimeni nu e perfect si nu suntem in masura sa schimbam conceptiile si mentalitatea nimanui.E bine ca suntem diferiti ca asa invatam unii de la altii.
In concluzie fiecare are dreptate in felul sau ....asa ca fiti toleranti.

nymph. spunea...

Nu stiu de ce trebuie sa repet a mia oara. Nu am zis niciodata ´NOI AVEM DREPTATE, CA NOI TREBUIE SA GANDESTI CA ALTFEL NU TE MAI ACCEPTAM´´
Din contra. Nu am nimic cu Raluca si am zis si eu, si vizitatorul ca este bine venita mai departe si nu ii purtam nici un fel de pica. Cuvintele de mai sus au fost rostite mai degraba de catre ea, si am dat si un exemplu din discutie. Nu stiu de ce am fost atat de prost inteleasa. M-au deranjat informatiile gresite si modul de prezentare. Admit ca subiectul 2012 poate fi unul interesant (chiar chiar am vazut zilele astea niste filmulete care mi-au atras atentia in legatura cu acest subiect. Dar toate aveau un altfel de mesaj decat cel ce ne-a fost prezentat de Raluca). Nu ma deranjeaza ea personal, sau fenomentul cu ascunzisurile lui, ci modul vicios in care ne-a fost prezentat. Nu stiu, consider ca daca ai un mesaj important, vei stii sa il transmiti si celorlali. Pe cand eu (si ai observat ca nu sunt singura) nu am captat nici un mesaj de la ea.
Si faza cu adolescenta mi se pare in plus, cred ca imi rezerv timpulm si intervin in probleme mult mai importante decat asta.. asa ca nu vad nici o legatura. Dar pana la urma trebuia sa comenteze cineva si asta, adica cum indraznesc eu la varsta mea sa ma contrazic cu "oamenii mari" si initiati. Zau..
Ma bucur ca am postari interesante, sa nu uitam ca este pana la urma altarul meu!
Salut!

Anonim spunea...

Iulia..din pacate nu ai inteles nimic.E foarte bine ca faci ceva si te apreciez pt asta.Insa nu imi place ca orice comentariu care nu coincide cu parerea ta il iei drept o jignire si raspunzi arogant(asa cred ca mi-ai raspuns mie..aaa si nu incerca sa-mi demonstrezi contrariul.multumesc).
Numai fi asa impulsiva ca nu are nimeni nimic cu tine si nu ti-am criticat initiativele..dimpotriva ti-am scris ca ai postari interesante si ca te apreciez..deci stiu sa dau cezarului ce e al cezarului ok?.In viata mai primesti si ciritici deci trebuie sa ti le asumi si sa inveti din ele nu sa dai in cap...

Citeste cu mai multa atentie comentariile.

Anonim spunea...

Din pacate nu ai inteles nimic.
Citeste cu mai multa atentie comentariile primite si numai ´´da in cap´´ persoanelor care lasa comentarii ce nu coincid cu parerea ta.
Nu ti-am criticat nimic ,nici nu am acuzat cu tu ai zis ca ai dreptate ci asta am inteles eu din comentarii..altcineva poate intelege altceva..deci nu-i batuta in cuie formularea mea..
Folosesti neologisme...foarte bine ca ai un vocabular dezvoltat si le transmiti celorlalti pasiunea pt lectura,teatru muzica...etc insa la o privire mai atenta tu nu esti constienta de sensul cuvintelor de baza..ceea ce nu e bine.
Cand citesti, nu te mai chinui sa devii o enciclopedie..memorand neologismele..intelegele..intelege fiecare cuvant folosit.(am scris asta pt ca tu nu esti atenta la ce ti se comenteaza..si tragi concluzii pripite in defavoarea ta.)
Sper sa pastram legatura si poate atunci vei intelege cum stau lucrurile.
Spor la scris.

nymph. spunea...

Pentru ca refuz sa ma repet pentru a mia unu oara, te rog sa le citesti tu mai atent pe ale mele. Maniera in care raspund este una pe care am ales-o si pe care nu o sa o schimb. Daca o iei tu ca pe o aroganta este strict problema ta personala. Nu am luat nimic drept o jignire si repet, citeste inca odata si fii atent/a la nuante. Inainte de toate poate era buna o prezentare ca sa stiu cu cine vorbesc. Dar nu conteaza, dupa parerea mea trebuia sa te opresti acolo, ti-am inteles punctul de vedere si ti-am aratat ca este nejustificat. Era de datoria mea sa fac asta, nu tine de jignire sau aroganta.

Anonim spunea...

scz ca am postat de 2 ori dar mi s-a dat o eroare si am crezut ca nu poate fi postat..scuze din nou

Anonim spunea...

Madalina ma numesc.Nu am inceput cu o prezentare pt ca nu stiam ca te intereseaza.
Nu am inteles unde trebuia sa ma opresc?

nymph. spunea...

MEMOREZ NEOLOGISME?!
wow, asta e ca si faza cu altarul, ma da pe spate! Ti-as spune eu ceva dar din pacate nu am dictionarul langa mine ca sa-ti adresez un cuvant savant, la naiba! Bai si eu care credeam ca ma exprim prea simplu! Stii parerea mea sincera? Estri un frustrat/a, pentru ca daca nu ai fi fost nu ai mai fi insistat. O sa o demonstrez matematic prin metoda inductieti. Fii atent/a aicea!
Demonstram p(1) adevarat. P(1) afirma ca primul tau comentariu a fost total pe dinafara.
Acum p(n) adevarata implica p(n+1) adevarata.
Cum urmatorul tau comentariu ti-a exprimat frustrarea, rezulta ca al treilea a exprimat o frustrare si mai mare. Si cum se observa ca p(n+1) adevarat implica p(n) adevarat, rezulta ca presupunerea initiala ramane valabila!
Eu nu ma simt jignita, eu ma amuz. Si va rog sa nu mai aveti impresia ca dau din cap la fiecare comentariu impotriva mea, doar incerc sa explic de ce respectivul este in eroare. Este de datoria mea.

nymph. spunea...

corectez: metoda inductiei.

nymph. spunea...

Eu cred totusi ca ar trebui sa ne oprim aici, gluma gluma dar nu am vrut si nici nu vreau ca blogul meu sa se transforme intr-un schimb de replici ironice si arogante. Pace pe pamant! Gata Madalina, uite, cred ca pana la urma luptam cu totii pentru un scop comun, asa ca hai sa nu ne mai contracaram intre noi.

Anonim spunea...

Nu imi pasa mie de cuvintele tale savante.
Nu sunt o frustrata.Mi-am cerut scuze pt a 2a postare pt ca mi sa dat o eroare si nu am vazut ca a fost postat primul comentariu..si tu imi zici mie de frustrare cand eu deja ti-am explicat ce s-a intamplat.. Si te dai destepta ca vorbesti prea simplu(draguta ironie)?.
Ce fel vrei sa iti explice un om ca a fost o greseala?uhm? se transforma blogul din cauza ta pt ca esti neatenta.
Ma asteptam sa intelegi..dar nu..o zi buna..si scz pt interventii..din nou scuze.

nymph. spunea...

Da, pai, ai avut o interventie gresita, nu-i problema, am inteles si am iertat asta. Evident ca tot ce am spus acolo va fi cu "nu" in fata la tine. Ma asteptam. La fiecare reactie a ta. In fine, gata, pace.

Not only in my soul spunea...

De ce va complicati existenta cu polemici inutile. Am concluzionat ca fiecare este liber sa creada si sa actioneze confom propriei dorinte. De ce atatea replici si repley-uri?

Eu zic sa ne gandim la lucruri precum cum sa facem sa ne mai intalnim si in cursul anului sau la ce muzica o sa punem la bal sau ce hell o sa facem... ca sa nu fie o petrecere lame ...:P


ceva idei?

nymph. spunea...

Gooood point Adrian! Cam asta incerc si eu sa spun. Am primit un telefon de la doamna Violeta la care nu am reusit sa raspund, dar o sa sun imediat si daca sunt noutati va anunt!

Vizitatorul Nocturn spunea...

Dau si eu un reply la primul comentariu(caci ala cel esential)al Madalinei alias yay01...

Nu stiu in ce masura ai fost atenta la toate comentariile dar cred ca ai inteles gresit mesajul.´NOI AVEM DREPTATE, CA NOI TREBUIE SA GANDESTI CA ALTFEL NU TE MAI ACCEPTAM´
Vorbesti serios?De unde ai tras aceasta concluzie?Si daca ai tras aceasta concluzie ai putea sa ne arati imediat.Da un copy-paste la frazele/cuvintele/expresiile folosite de Iulia sau eu si din care reise ceea ce ai spus.Asta e singura mea curiozitate.Toleranta a fost de la bun inceput propusa si de noi...ca si tu ne indemnai la toleranta.Inchei cu rugamintea de a citit cu atentie inca o data comentariile.

Vizitatorul Nocturn spunea...

Erata:

frazele/cuvintele/expresiile folosite de Iulia sau...de mine

Scuzati...oboseala...

Anonim spunea...

Am revenit pt ca domnul vizitator nocturn doreste explicatii(ms de sfaturi)si da..am vorbit serios..ce e gresit in parerea mea?(draguta toleranta)..fiecare e liber sa inteleaga ce vrea si insistenta pe subiectul asta m-a facut sa concluzionez asta.

nymph. spunea...
Extraordinar! Oameni buni, (stati asa ca o sa lesin de ras), oameni buni, nu stiu cum si in ce fel, dar indrumati-o pe domnisoara spre blogul meu, sa vedem ce sursea avut dansa cand a vorbit cu atat de mult tact despre profesionalismul "oamenilor de stiinta".
E ciudat cum atunci cand contrazici pe cineva, incearca sa-si intareasca ideile cu niste minciuni
... tot ce facem este ca-i aratam ca ne-a oferit informatii eronate

Cat despre comentariile tale vizitatorule..sunt cam mari sa dau copy paste..insa intregul continut al celui de-al doilea comentariu (numarand de sus in jos) reprezinta o mod de a demonstra greseala Ralucai...esti un tip insistent domnule vizitator nocturn si vrei sa ti se dea dreptate chiar daca apelezi la masca..´´nu e nici o problema...nu-i taie nimeni capul..noi am cerut doar informatii´´.. daca ai zis ca fata a gresit (ma refer la comentul 2 si 3 cand ii dai explicatii lui cuanamar.)..la ce spui ca trebuie sa ti se dea alte informatii?..E normal ca ai fost trimis sa le cauti singur ca poate asa le gaseai pe cele corecte si deveneai multumit.
Fiecare incearca sa isi impune propriul punct de vedere..ahh si de unde stiti atatea detalii daca nu erati prezent la ceainarie?:))´´Eu personal NU AM FOST LA ACEASTA INTALNIRE dar mi-am trimis spionul(da,da,stii bine ce spion, e acelasi ca si la Orage..)...´´ ´´Raluca NE-A prezentat un domn de pe youtube care facea o pseudo-demonstratie ´´
:)):)):))

nymph. spunea...

Observ ca radeti domnisoara, eu personal nu am facut nici o gluma.
Faza cu "nu iau din comentariile tale ca sunt prea lungi" semana cu "ti-as da eu acum informatii dar mai bine cauta-le singur sa nu te manipulez".
Daca dumneavoastra ingurgitati (atentie, neologism), ingurgitati toate informatiile care vi se ofera fara sa le probati, noi nu facem asta. A nu accepta pe cineva nu este egal cu a-i arata ca ti-a oferit informatii eronate. Nu stiu cine v-a trimis pe blogul meu dar mai bine studiati singura problema intainte sa va faceti vreo datorie sau alta.

Vizitatorul Nocturn spunea...

Madalina...

Cand am cerut informatii le-am cerut pentru ca eram sincer interesat de subiect.Da?Dar eu nu sunt pus in tema cu chestia asta.Am si zis.Am cautat acolo unde sunt de parere ca mi se ofera informatii valabile.Numai ca din start am fost informat gresit.Apoi..e normal sa vreau informatii daca eu nu am nimic in comun cu subiectul.Sa presupunem ca eu sunt expert in inginerie spatiala.Vreau sa-ti impartasesc asta, vreau sa te atrag catre acest subiect numai ca tot ce fac este sa te induc in eroare asa putin si sa iti mai sugerez sa cauti si singura despre asta..pai nene..eu vin la tine sa te informez in legatura cu o chestie si tot eu te trimit sa caut singur informatia?Parca nu prea merge...Vreau linkuri, titluri..ceva concret.M-am legat clar de o chestie.."e dovedit stiintific".Toti spun dar putini arata.Hai sa ne maturizam...nu tot ce zboara se mananca.

Si stiu multe detalii Madalina, chiar daca nu am fost prezent.Pentru ca am spioni care ma informeaza cu o precizie uimitoare in legatura cu tot ce s-a discutat astfel incat imi pot insusi toata discutia fara sa fi fost acolo.Dar despre asta nu pot sa-ti dau mai multe detalii.Si chiar nu conteaza daca am fost sau nu.E doar un mic detaliu. :))))

nymph. spunea...

Vizitatorule, nu ai inteles. Daca nu te poate contrazice in argumente, te contrazice in ce ii este la indemana, prezenta sau neprezenta ta, anonimitatea sau neanonimitatea ta. Acum de exemplu o sa-mi spuna ca am folosit cuvinte gresit. Tipic.

Anonim spunea...

bretonel vmv: Nu m-a trimis nimeni pe blogul tau.Iar daca tu nu ai glumit eu nu am voie sau ce?..Ca imi dai voie sau nu..eu oricum fac glume..uite o dovada ca nu accepti parerile celorlalti..
Atunci cand vrei sa-i demonstrezi unei persoane ca a gresit..inseamana ca nu accepti ce a spus persoana respectiva.

nymph. spunea...

Bai care e problema ta pana la urma? Gata, opreste-te, nu demonstrezi nimic, te straduiesti degeaba. Stop it!

Vizitatorul Nocturn spunea...

Stiri in exclusivitate!!!

Sfarsitul lumii amanat!!!

:)))

Linkul original:

http://news.yahoo.com/s/livescience/20101019/sc_livescience/endoftheearthpostponed

Poate mai ajung si surorile pe aici sa afle descoperirile de ultima ora dar inchei totusi cu un citat din finalul articolului:

"Looks like end-of-the-world theorists may need to find another ancient calendar on which to pin their apocalyptic hopes. "

nymph. spunea...

Ta ra ra raaaam!

Si abia acum pot spune:

THE END!

pam, pam!